Stöd till Barn

Stöd till Barn

Stöd till barnFemCenter kvinnojour har ett starkt barnsperspektiv, vilket innebär att barn ses som egna individer med behov av individuella stödinsatser. Vårt arbetssätt bygger på respekten för barnets fulla människovärde och integritet.

Vi erbjuder barn individuella krissamtal genom Trappan-modellen, som är en samtalsmetod som används i möte med barn som upplevt/bevittnat våld i familjen. Att arbeta enligt Trappan-modellen innebär att man erbjuder barnet individuella krissamtal i tre steg: kontakt, rekonstruktion och kunskap.

Beroende på barnets ålder och mognad erbjuds barn enskilda strukturerade stödsamtal och kontinuerligt psykosocialt stöd.

Barnen kan även få stöd genom indirekta insatser med hjälp av kontinuerliga samtal med mamman enligt COPE modellen. Det främsta syftet med samtalen är att ge mammorna verktyg att förstå och bemöta sitt barn, stärka dem runt barnet i sitt föräldraskap samt förbättra samspelet mellan barnet och mamman. Vi erbjuder också andra insatser anpassade efter det enskilda barnets behov av stöd.

Alla barn har rätt till en meningsfull fritid. På FemCenter anordnar vi veckovisa barnaktiviteter för de som bor på våra boenden. Aktiviteterna kan ske enskilt eller i grupp, och anpassas efter det enskilda barnets behov och önskemål.

KANSLI

För allmänna frågor, konsultation, placering, medlemskap, donationer etc.

Kontor/fax: 040-23 87 00 (Vardagar kl 08-17)

E-post: info@femcenter.se

Postadress: Box 171 75, 200 10 Malmö

ANDRA SPRÅK / OTHER LANGUAGES

ShqipالعربيةBosanski/Hrvatski/SrpskiدرىEnglishفارسیKurmancîپښتوPolskiRomaniaf-SoomaaliسۆرانیไทยTürkçeاردوTiếng việt

FÖLJ OSS

Copyright © 2009-2024 FemCenter.se