Skyddat Boende

Skyddat Boende

FemCenter kvinnojour erbjuder två skyddade boenden där kvinnor och barn får en fristad. Vi kan erbjuda plats till 6 kvinnor och tjejer och upptill 10 barn. Varje kvinna får sitt eget boenderum med tillgång till gemensamt vardagsrum, kök och badrum. Vi tar emot kvinnor från hela Sverige. FemCenters skyddade boenden är belägna på hemliga adresser.

Det finns tillgänglig personal dygnet runt för de kvinnor och barn som bor på våra boenden. Hjälp och stöd erbjuds av tre heltidsanställda som arbetar dagtid på vardagar samt jourhavandepersonal som finns tillgängliga under kvällar, nätter och helger.

För att möjliggöra kontinuitet i kvinnornas process mot ett liv utan våld, tilldelas varje kvinna och eventuellt medföljande barn en egen kontaktperson, som följer upp ärendet från början till slut. Det upprättas också en genomförandeplan utifrån varje kvinnas behov och förutsättningar. Syftet med planen är att precisera behovet av hjälp och stöd, och de stödåtgärder som krävs för att kvinnan ska kunna leva ett själständigt liv fritt från våld och bearbeta våldsupplevelser. I planen beskrivs såväl kortsiktiga som långsiktiga mål. Genomförandeplanen upprättas och följs upp tillsammans med kvinnan och ansvarig myndighet.

FemCenters stödverksamhet består av bl.a. följande:

  • Vi erbjuder olika former av samtalsstöd. Samtalen erbjuds genom kontinuerlig psykosocialt stöd, strukturerade stödsamtal, samtal enligt MI och Trappan-modellen samt ”mamma-barn samtal” enligt COPE.
  • FemCenters juristjour erbjuder juridisk rådgivning utifrån varje kvinnas specifika situation. Juristjouren tillhandahåller information om gällande lagstiftning men erbjuder även stöd i förberedelse i möten med polis och rättsväsende. Vi finns också som stöd vid rättegångar och polisförhör.
  • Skyddsåtgärderna omfattar också hjälp med ansökan om kontaktförbud, skyddade personuppgifter och stöd vid en polisanmälan. Det främsta syftet med åtgärderna är att bemöta kvinnornas och barns skyddsbehov samt få dem att uppleva insatserna som tillräckliga och känna sig trygga.
  • Kvinnorna bistås också hjälp vid förmedling av kontakt med myndigheter och annan praktisk hjälp. Jouren ger också stöd i att forma framtiden när det gäller boende, arbete, utbildning eller annan sysselsättning.
  • På FemCenter erbjuds kvinnorna och barnen regelbundna veckoaktiviteter i syfte att ge dem en meningsfull fritid. Som ett komplement till stödsamtal och som en del av kvinnornas krisbearbetning erbjuder FemCenter terapeutisk massage en gång i veckan.
  • Vi gör kontinuerliga hot- och riskbedömningar.

KANSLI

För allmänna frågor, konsultation, placering, medlemskap, donationer etc.

Kontor/fax: 040-23 87 00 (Vardagar kl 08-17)

E-post: info@femcenter.se

Postadress: Box 171 75, 200 10 Malmö

ANDRA SPRÅK / OTHER LANGUAGES

ShqipالعربيةBosanski/Hrvatski/SrpskiدرىEnglishفارسیKurmancîپښتوPolskiRomaniaf-SoomaaliسۆرانیไทยTürkçeاردوTiếng việt

FÖLJ OSS

Copyright © 2009-2024 FemCenter.se