Kompetens

FemCenters Kompetens

FemCenter kvinnojour har många års erfarenhet av att arbeta med kvinnor och barn som utsätts för mäns våld. Vi har spetskompetens inom våld i hederns namn.

På FemCenter finns heltidsanställdanställd personal som erbjuder kvalitetssäkrade stödinsatser. Personalgruppen består av en socionom, en beteendevetare och en jurist.

Vi har en bred språkkompetens bland personal och ideellt arbetande jourkvinnor. Den kvalificerad personal som arbetar dagtid talar arabiska, kurdiska, turkiska, somaliska och engelska. Tillsammans med våra ideellt arbetande jourkvinnor kan vi erbjuda stöd på ca 20 olika språk.

Hela personalgruppen och styrelsen på FemCenter har genomgått utbildning i MI (motivational interviewing) och kan erbjuda motiverande samtal enligt samtalsmetoden. Våra två joursamordnare har genomgått utbildning i Trappan-modellen, som är en samtalsmetod som används i syfte att erbjuda barn som bevittnat/upplevt våld i familjen individuella krissamtal.

Femcenter erbjuder också föräldrautbildning med fokus på ”mamma barn samtal”, enligt COPE (Community Parent Education Program). Det främsta syftet med samtalen är att ge mammorna verktyg att förstå och bemöta sitt barn, stärka dem runt barnet i sitt föräldraskap samt förbättra samspelet mellan barnet och mamman.

Utöver anställd personal har jouren ideellt arbetande jourkvinnor. Samtliga jourkvinnor har genomgått FemCenters grundläggande kvinnojoursutbildning.

KANSLI

För allmänna frågor, konsultation, placering, medlemskap, donationer etc.

Kontor/fax: 040-23 87 00 (Vardagar kl 08-17)

E-post: info@femcenter.se

Postadress: Box 171 75, 200 10 Malmö

ANDRA SPRÅK / OTHER LANGUAGES

ShqipالعربيةBosanski/Hrvatski/SrpskiدرىEnglishفارسیKurmancîپښتوPolskiRomaniaf-SoomaaliسۆرانیไทยTürkçeاردوTiếng việt

FÖLJ OSS

Copyright © 2009-2024 FemCenter.se